PriceRunner

Test: 4 splinternye smartphones

16. september 2013
PriceRunner

 

PriceRunners testpanel imponeres af kinesisk kvalitet og værdi for pengene. I denne uges test tager to kinesiske producenter skridtet ind i premiumsegmentet. Nokia presser prisen på sit flagskib for at imødegå konkurrencen, men det gør HTC ikke.

– Windows-mobiler virker stadig en smule udenfor, men Nokia Lumia 925 er virkelig en udmærket telefon. Kameraet er glimrende, der medfølger masser af gratis apps, og prisen er fantastisk, siger Metin Ucar.
– ZTE Nubia Z5 viser, at premium ikke behøver at koste alverden. Den er flot, og jeg kan godt lide, at den er ganske kompakt, selv om den stadig er stor, siger Ola Nilsson.
– Samsung Galaxy S4 Mini er ikke mini på nogen måde. Den har gode funktioner til en god pris. Den eneste mangel er, at skærmen skulle have været i hd-opløsning, siger Alexander Olofsson.
– Jeg er vild med HTC One Mini. Det er den flotteste telefon, jeg har set, og den har et godt kamera, men prisen er lige lovlig høj, siger Sandra Hanna.

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

Bedst i test

5

Lumia 925 er Nokias flagskib, men koster det samme som en af de dyrere modeller i mellemsegmentet. Telefonen er slank og velbygget med sider i metal og et bagstykke i plast. Amoled-skærmen med høj opløsning er skarp og kontrastrig. Kameraet tager fantastiske billeder med en lidt varm farvetone. Vi kan godt lide den optiske billedstabilisator, der giver mindre gyngende videooptagelser. Stort plus for de indbyggede programmer som “Smart camera” og “Here maps” med gratis kort og navigation.

Plus: Design, hardware, kamera, apps, pris
Minus: App-udvalg, panoramafunktion, manglende hdr-funktion 

Skærm: 4,5″ amoled, 768 x 1280 px. Kamera: “Pureview” 9 megapixel. Lagerplads: 16 GB. OS: Windows Phone 8. Dimensioner: 130 x 70 x 9 mm. Vægt: 139 g.

 

zte nubia z5

ZTE Nubia Z5

Prisbillig premiumtelefon

5

Nubia Z5 er ZTE’s første mobil i premiumsegmentet. Der er fokus på design og kamera. En italiensk designer har formgivet Z5’eren, og resultatet er en sober mobil med en tynd stålkant og mat plastik på bagsiden, hvilket giver et indtryk af god kvalitet. Kameraet er godt, og én funktion skiller sig ud: Det er muligt at indstille fokus og eksponering på forskellige steder i billedet, hvilket gør det nemmere at tage flotte billeder. Full-hd-skærmen er udmærket. Småt med lagerplads.

Plus: Design, hardware, skærm, gode kamerafunktioner, pris
Minus: Begrænset lagerplads, langsom autofokus i videotilstand

Skærm: 5″, 1080 x 1920 px. Kamera: 13 megapixel. Lagerplads: 16 GB. OS: Android 4.1.2. Dimensioner: 138 x 69 x 8 mm. Vægt: 126 g.

 

Samsung-Galaxy-S4-mini

Samsung Galaxy S4 Mini

Bedste budgetvalg

5

Galaxy S4 Mini er et imponerende kompromis, der giver meget mobil for pengene. Men som sædvanlig med Samsung er telefonen alt for plastikagtig og derfor også glat. Amoled-skærmen er god, men opløsningen er ikke høj. Kameraet tager fine billeder. Ydeevnen er rigtig god, og man kan udvide lagerpladsen med et sd-kort. God batteritid. S4 Mini har arvet en del gode funktioner fra sin storebror, men desværre ikke dem alle. Prisbillig!

Plus: Ydeevne, funktioner, pris
Minus: Plastik, skærmopløsning, kameraet imponerer ikke

Skærm: 4,3″, 540 x 960 px. Kamera: 8 megapixel. Lagerplads: 8 GB (+ sd-kort). OS: Android 4.2.2. Dimensioner: 125 x 61 x 9 mm. Vægt: 107 g.

 

HTC-One-mini

HTC One Mini

Flot men dyr

4

One Mini har et meget elegant og slankt design. Desuden giver aluminiumchassiset et indtryk af høj kvalitet. Skærmen er i hd-opløsning og giver et skarpt billede, både hvad angår tekst og fotografier. Kameraet er imponerende, især under dårlige lysforhold. De indbyggede højttalere lyder rigtig godt. I forhold til sin storebror One er processoren langsommere, og lagerpladsen er mere begrænset uden mulighed for at udvide. Batteritiden kunne have været bedre.

Plus: Konstruktionskvalitet, design, skærm, kamera
Minus: Lagerkapacitet, batterilevetid, pris

Skærm: 4,3″, 720 x 1280 px. Kamera: 4 megapixel “ultrapixel”. Lagerplads: 16 GB. OS: Android 4.2.2. Dimensioner: 132 x 63 x 9 mm. Vægt: 122 g.

Kommentar til Test: 4 splinternye smartphones

 
Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Opret en kommentar

Abonnér på PriceRunners Blog!

Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.

PriceRunner på Facebook

Sammenlign priser