Peter

Anmeldelse: Nikon D5200

28. januar 2013
Peter

 

Review of: Nikon D5200
DSLR kamera:
Nikon
Version:
D5200

Reviewed by:
Rating:
4
On 28. januar 2013
Last modified:19. februar 2013

Summary:

Det nye Nikon D5200 laver fremragende optagelser, som selv i svagt lys giver pålidelige resultater, og med den hurtige adgang til de mest almindelige indstillinger, gør D5200 det nemt at få det bedste ud af at fotografere, uanset forholdene.

Nikon D5200 blev i november 2012 annonceret som det nye 24 megapixel kamera der lå i den høje ende af entry-level DSLR kameraerne. Samlet set, ser det da også ud som om Nikon D5200 er et kamera med specifikationer, som er taget fra de langt dyrere high-end DSLR kameraer.Nikon D5200

Nikon D5200 er fysisk næsten identisk med forgængeren, og næsten alle de nye ændringer er interne, herunder nogle centrale systemer lånt fra  D7000. 

Med den nye store 24MP CMOS sensor, ville det være fristende at antage at det er den samme som den der sidder i D3200, men Nikon har meget specifikt sagt at det ikke er tilfældet,  de to har alligevel lidt forskellige specifikationer. Nikon D5200s sensor suppleres af EXPEED 3 billedbehandling, som Nikon hævder giver højere hastighed, bedre farvegengivelse og bedre støjreduktion.

Nyt AF system

En af  de største forbedringer er at D5200 har fået samme autofokussytem som på Nikons større modeller, hvilket er et stort skridt op fra den tidligere model D5100. Den mest åbenlyse forskel er, at D5200 har 39 autofokus punkter, i modsætning til de 11 på  forgængeren. Ni af D5200 s-punkter er af cross-typen, dvs. følsomme over for både horisontale og vertikale detaljer, i modsætning til forgængrens ensomme centrale cross-type punkt. Ligesom D7000 har D5200 mulighed for at kun at bruge 11 af de mange AF-punkter.

Den sofistikerede 2016 pixel lysmålingssensorer på D5200, bliver også brugt til at støtte motivsporingen ved  AF-C,  og give information til AF-systemet, der bestemmer hvilke AF-punkter der skal bruges.  I praksis tilbyder D5200 et udvidet ISO-område i forhold til lillebror det vil sige ISO 25.600 vs. ISO 12800 på D5100,  og hurtigere kontinuerlig optagelse.

HDR og fuld HD video

Også den indbyggede mulighed for HDR (High Dynamic Range) optagelser, hvilket er ideelt til stationære motiver, hvor kameraet kan tage flere billeder med forskellig eksponering under én lukkerudløsning, og derefter kombinere det til ét fantastisk flot billede med en mere naturlig lysfordeling.

Kameraet optager fuld high-definition, wide-screen video i 1920×1080 pixel opløsning ved en frame rate på 25fps eller 24fps i AVI-format ved hjælp af Motion JPEG codec. Ved Live View er kontrastbaseret AF muligt, mens filmen optages, men som med stillbilleder er der en hørbar lyd da kameraet genfokuserer, og det er stadig lidt langsomt til at fokusere på  motiv i hurtig bevægelse, så seriøse  brugere vil bruge manuel fokusering i stedet.
 
D5200 understøtter også Nikons WU-1a Wi-Fi-enhed, som kan sættes ind i kameraets tilbehørsterminal og giver billeder, der skal overføres trådløst til en smartphone eller tablet for at uploade til sociale medier. Enheden kan også bruges som fjernbetjening til kameraet, komplet med Live View, som er en kan være en ny måde at lave selvportrætter eller gruppebilleder på.
 

Design

D5200 Design

D5200 er  opdateret med et renere design, og har fået ny topplade, og en stereomikrofon, der er monteret oppe på toppen, foran blitzskoen.  Den nye on-screen  brugergrænseflade, der præsenterer mere information i et mere logisk layout, der er mere end velkommen på denne type kamera med relativt få eksterne knapper til at kontrollere indstillingerne med.

Med vippeskærmen kan man slippe kreativiteten løs, og tage unikke billeder, som for eksempel selvportrætter, eller lidt mere diskrete optagelser fra alle vinkler.

Kamerahuset har fremragende ergonomi der gør det til en fornøjelse at knipse løs med dette kamera. Et sikkert greb gør det behageligt at holde i hånden. Brugervenlige menuer og knapper, som der kun skal trykkes på én gang, til ofte brugte funktioner, f.eks. D-video og Live View, gør betjeningen hurtig og intuitiv.

Konklusion

Nikon D5200 er naturligvis under pres fra de små enkle spejlløse kameraer, som er på vej ind på DSLR kameraernes territorium.
Men D5200 AF-system skulle være dens trumfkort her, i hvert fald hvis man er interesseret i at skyde hurtigt bevægende motiver, som de spejlløse kameraer generelt kæmper med. Selvfølgelig er dette kun en fordel kun gælder mens man bruger den optiske søger.
Samlet set, ser det ud som om Nikon D5200 er et kamera med specifikationer som er taget ud af de lang dyrere high-end DSLR kameraer.
Og med fremragende optagelser, hvor det selv i svagt lys giver pålidelige resultater, og den hurtige adgang til de mest almindelige indstillinger, gør D5200 det nemt at få det bedste ud af at fotografere, uanset forholdene.

Specifikationer

-24.1MP DX-format CMOS-sensor
-EXPEED 3-billedbehandling
-ISO 100-6400 standard, op til 25600 udvidet
-5 bps kontinuerlig optagelse
-39 punkts AF-system, 9 sensorer krydstype
-2016 pixel RGB lysmålingssensor
-1080p30 videooptagelse, indbygget stereo mikrofon
-921k dot 3 “variabel vinkel TFT-skærm, 170 ° betragtningsvinkel

 

 

Kommentar til Anmeldelse: Nikon D5200

 
Der er endnu ingen kommentarer til dette indlæg.

Opret en kommentar

Abonnér på PriceRunners Blog!

Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.

PriceRunner på Facebook

Sammenlign priser